Ismerd meg a lelkedet:

 

A lélek ismerete? Hogyan is jön ide ez a kérdés? Nos a témánk tárgya nem pusztán testi fizikai indíttatású. A kémia mellett bizony meglehetősen sok lelki tényező is befolyásolja életünket. A maszturbáció és egyéb szexuális tevékenység tekintetében igen jelentős szerepe van a lelki tényezőnek. Fontos a hely, a környezet, a hangulat, a fantázia és még sok más olyan dolog ami lelkileg befolyásolja a testünk működését. Ahány lélek annyi féle megközelítés. Van aki a nyugodt békés környezetet szereti és a tanulás időszakában például mi is ezt javasoljuk, és van aki a különleges izgalmas helyzetekben indul be leginkább.

Fontos és szem előtt tartandó, hogy másokat és magunkat se hozzunk kellemetlen helyzetbe és helyezzük előtérbe hogy alapjaiban amint az nevében is benne van az önkielégítés olyan tevékenység, amit önmagában végez az ember, (esetleg partner esetében az ő bevonásával).

Fentiek szellemében tehát kellő időt érdemes szánni annak megismerésére, hogy számunkra mi a kedvező, mi az izgató, milyen fantázia társul az izgalom fokozásához, milyen helyszín a leg megfelelőbb adott helyzetben. Természetesen nincs mindig lehetőség az ideális körülmények megteremtésére, de a tanulás szakaszában mindenképpen kívánatos ezek megléte és a továbbiakban is hasznos ezen ismeretek, tapasztalatok megismerése.

 

folyt. köv.